Napredne strategije marketinga i prodaje

Strategija marketinga ključni je element koji izdvaja svaku tvrtku od njenog konkurenata i neposredno utječe na konačnu zaradu. Bez učinkovite strategije marketinga tvrka će postojano gubiti zaradu i nezadrživo tonuti ka svojoj propasti.

Marketing i prodaja su ključni elementi svake tvrtke koja želi povećati svoje prihode i rasti kao dioničko ili trgovačko društvo. Bez iskorištavanja punog potencijala marketinga i prodaje, tvrtka će se, čak i ako ima fantastičan proizvod koji čini bitnu pozitivnu razliku u životima kupaca, naći u problemima i boriti za opstanak.

Dovoljno je da se dogodi samo jedan propust koji je nažalost vrlo čest u tvrtkama koje se bore za opstanak. Taj je propust (koji je možda skrivila i vaša tvrtka) odgovoran za pad prodaje i stagnaciju poslovanja te baca tvrtku na koljena, a to je

ignoriranje postojeće situacije od strane vlasnika tvrtke ili direktora. Izvršni direktor je glavna osoba u tvrtci. Više nego često, viši menadžment svaljuje krivicu za loše poslovanje na niže upravitelje, službenike i zaposlenike. No tko je stvarno odgovoran i, na kraju, opunomoćen da donosi odluke? Naravno da je to izvršni direktor tvrtke.

 

Zavaravate li samoga sebe?

Jedan od glavnih razloga zašto tvrtka ponire u svom poslovanju je taj da se izvršni direktor pravi da ne vidi ono što je očigledno i ne poduzima nikakve korake da poboljša situaciju. Od takvog samozavaravanja nitko neće profitirati.

prijevara1

Bolje je promijeniti strategiju i prestati raditi neučinkovite stvari nego štititi svoj ego i neslavno propasti.

Najčešće je već mali korak u pravom smjeru dovoljan kako bi se poslovanje preokrenulo na bolje. Bolje od jadikovanja i optuživanja je usmjeriti se prema donošenju ispravnih odluka i pravilnom djelovanju. A kada kola krenu nizbrdo, najbolje je djelovati brzo i što jednostavnije. Brzo djelovanje u poslovanju je vrlo važno, pa je dobro imati već spremne ideje koje pomažu u slučaju nužde kako bi se smanjili gubici i povećali dobici.

 

Snaga vaše tvrtke kao prednost

Donošenje ispravnih poslovnih rješenja i sposobnost poduzetnika da neprekidno unapređuje i uči te ono što je naučio pretoči u djelovanje s pozitivnim rezultatom, predstavlja snagu tvrtke i njenu prednost nad konkurencijom. Svaki uspješni poduzetnik svakoga dana odvaja barem dva sata za učenje o tome kako može unaprijediti svoju prodaju i poboljšati rezultate kroz bolje marketing strategije. 

Već i najjednostavniji zahvati i pozitivni pomaci mogu puno pomoći, no napredne strategije marketinga i prodaje mogu učiniti kvantni skok u načinu na koji tvrtka zarađuje. 

Kada sam ih (strategije) svjesno počela primjenjivati, povećala sam obim poslovanja i zaradu za 100% u samo dva mjeseca, a to su mjeseci koji se u mojoj branši zovu 'mrtvi'.
Dr. Sanja J. (Medicinsko-kozmetički centar)

Trebaju vam tri reakcije

Tri se reakcije odmah dogode kada tvrtka primijeni superiorniji sustav marketinga i prodaje. Prva reakcija koja se dogodi je da se smanji vrijeme zarađivanja novca. Zaradu za koju je trebalo osam sati, može se, primjenom bolje poslovne strategije, dobiti za četiri ili dva sata.

Druga reakcija je ta da se smanjuje trud uložen u privlačenje novca. Uz manje uloženog truda, tvrtka ima više vremena za stvaranje više zarade.

I treća reakcija na primjenu naprednijeg sustava marketinga i prodaje je da se smanjuje rizik uključen u pobuđivanju želje za kupovinom kod potencijalnog kupca.

Sa smanjenjem uloženog vremena, truda i rizika, povećava se produktivnost tvrtke koja multiplicira poslovanje i donosi povećanje zarade. Naravno, niti najbolja strategija neće pomoći ako se ista ne primjenjuje u poslovanju tvrtke.

 

Imate li što je potrebno?

yacht-sailingNije važno ako ste već puno puta doživjeli neuspjeh ili se jedva borite da održite vašu tvrtku na životu. Primjenom Sustava strategija za totalnu zaradu (Total Profit Strategies System - TPS Sustav) možete transformirati svoje poslovanje u vrlo krakom vremenu.

Posebno ako dobro poslujete i smatrate svoju tvrtku strojem za tiskanje novca, TPS Sustav će vam otvoriti nove profitne centre koji postoje unutar vaše tvrtke, a koje možda uopće ne koristite ih ne angažirate dovoljno kako biste vrlo lako pokupili sočnije plodove svog rada. 

 

Kako smanjiti vrijeme, trud i rizik te multiplicirati rezultate u prodaji?

Ovo su neki od odgovora:

1. Prepoznajte svoje skrivene potencijale, one koje ne koristitie, a mogu vam donijeti više prodaje. Svaka ih tvrtka ima, samo treba znati gdje ih potražiti.

2. Stvorite neodoljivu ponudu koja će privući nove kupce. U stvaranju neodoljive ponude, koja znatno povećava koeficijent povrata novca investiranog u marketing, potrebno je slijediti nekoliko pravila bez kojih vaša ponuda neće biti neodoljiva kupcima. Ovdje leži 90% prednosti nad konkurentima. 

3. Više vremena provodite sa svojim klijentima, oni su stup vašeg biznisa. Prava strategija prema postojećim klijentima može povećati prodaju preko 60%!

 4. Svakoga dana povećavajte svoje znanje o strategijama marketinga i prodaje. Investirajte u sebe i u znanje koje stvara vaš povoljniji položaj na tržištu i u umovima kupaca. Pravo vam znanje i informacije daju moć nad konkurentima.

 


 

 

Želite li se uključiti u TPS Cash Flow modul za periodične personalizirane konzultacije? Više na ovom linku...

Pročitano 9761 puta
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

64 komentari

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda

Zapošljavamo! Smatrate li se super-prodavačem ili menadžerom, pošaljite nam Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili nas nazovite na 092 26 99 777.

JoomShaper